fbpx

Poziv društvom in aktivistom k podpori PmW

Čakamo nate slika pimp my walls

Dragi podporniki umetnosti in kulture,

Pimp my Walls je gibanje, ki ga gradimo na prostovoljski ravni, iz ljubezni do umetnosti in kot podporo ustvarjalcem – tako profesionalnim kot amaterskim.

V prvi sezoni projekta je sodelovalo preko 200 ustvarjalcev, skupno pa se je na dražbah zlicitiralo 243 izdelkov (40% vsega). Sedaj se pripravljamo na zagon druge sezone Pimp my Walls. Tokrat bi radi dosegli celo Slovenijo. Za to pa potrebujemo pomoč.

Kako lahko pomagam?

Preprosto – čim več ljudi usmerite na:

Predvsem si želimo doseči čim več ustvarjalcev, ki se bodo prijavili na dražbe. Vsak pozna vsaj enega umetnika, bodisi amaterja ali profesionalca, združimo moči in vsakemu od njih ponudimo priložnost, da se predstavi s svojimi deli!

Kulturno umetniška društva

Glede na lastne izkušnje kot umetniki in aktivisti smo prepričani, da je čisto vsak umetnik v Sloveniji v stiku z vsaj enim društvom, takim ali drugačnim. Zato vsa likovna, kulturna, umetniška društva in zavode pozivamo, da po svojih omrežjih razpošljejo vabilo k sodelovanju pri Pimp my Walls.

Pripravili smo vam spodnji dopis:

Pozdravljeni,

Radi bi vam predstavili Pimp my Walls – neprofiten prostovoljski projekt, ki je nastal za podporo tako ustvarjalcem kot ljubiteljem umetnosti v času karantene.

Gre za spletne dražbe slovenskih dekorativnih umetnosti, ki potekajo prek Facebooka. Na ta način projekt povezuje slovensko javnost, ujeto med svojimi stenami, z umetniki, ki ustvarjajo izdelke namenjene temu, da nam polepšajo dom

V prvi sezoni (spomladi 2020) je sodelovalo preko 200 ustvarjalcev, skupno pa se je na dražbah zlicitiralo 243 izdelkov (40% vsega). Sedaj se bliža zagon druge sezone Pimp my Walls. Tokrat je cilj projekta doseči celo Slovenijo.

Pri projektu lahko sodeluje vsak – kot ustvarjalec ali kupec ali oboje. Vse je popolnoma zastonj, prijave del pa se zbirajo prek spletnega obrazca tukaj.

Pozivamo vas, da pripomorete k gibanju Pimp my Walls s tem da ta dopis pošljete vsem ustvarjalcem v svojem omrežju in jih pozovete naj se prijavijo s svojimi deli!

Prav tako vas prosimo, če lahko dopis posredujete čim več društvom in zavodom, ki se ukvarjajo z umetnostjo in kulturo. S tem bomo pomagali umetnikom do platforme in vsem nam do lepših sten!

Če pa ti, ki to bereš, tudi kaj ustvarjaš, potem pa se še sam prijavi na Pimp my Walls!


Več o Pimp my Walls:
Spletna stran z več info in obrazcem za prijavo del
Facebook stran, kjer potekajo dražbe
Prispevek o prvi sezoni PmW iz RTV Kultura

Hvala za pomoč in podporo!

Ekipa Pimp my Walls