fbpx

Kako izbiramo katero delo se uvrsti na dražbo?

Sodniki slika

Lepo pozdravljeni, dragi ustvarjalci in podporniki kulture!

Že čez manj kot 14 dni se prične prva dražba druge sezone Pimp my Walls. Kot morda že veste, bo v vsaki izmed petih tedenskih dražb razstavljenih le 100 del. Ker je tokrat zanimanje za dražbe res veliko, bomo morali delati kar hudo selekcijo. Pri tem pa nam bodo pomagali sodniki!

Na kratko:

Obdobje ocenjevanja bo od četrtka do sobote vsak teden dražb. Prvo obdobje ocenjevanja se začne 12.11. Obrazec za ocenjevanje bo javno dostopen, strokovna žirija pa ga bo prejela tudi na email. Upoštevali bomo vse popolnoma izpolnjene obrazce. Končna ocena je 50% procentov glas strokovne žirije in 50% glas ljudstva.

Za točne podatke pa berite naprej.

Prva polovica: strokovna žirija

To sezono smo se odločili, da v žirijo za izbiro del povabimo sodnike, ki se profesionalno gibljejo v umetniško-kulturniški sferi in imajo reference s katerimi lahko podprejo svoje kritično oko.

Se smatraš za tako osebo? Potem nam le pošlji svojo prijavo z življenjepisom in referencami na umetnost@pimpmywalls.si in postani Pimp my Walls sodnik!

Druga polovica: glas ljudstva

Ker želimo, da je Pimp my Walls čim bolj ljudski in demokratičen projekt, pa bomo čisto vsakemu omogočili, da postane sodnik. Deluje takole:

  • V četrtek vsak teden (z začetkom 12.11.2020) bomo na spletni strani objavili obrazec za ocenjevanje del (Excel datoteko)
  • V razpredelnici boste ob vsako delo napisali oceno od 1 do 5
  • Popolnoma izpolnjen Excel nam do sobote vrnete na mail umetnost@pimpmywalls.si
  • Nato mi združimo vse obrazce in izračunamo povprečno oceno

Zakaj imamo in strokovno žirijo in glas ljudstva? Čeprav je lepota v očeh opazovalca, nismo vsi ravno enako kompetentni pri ocenjevanju umetnin. Zato bo 50% ocene prišlo od sodnikov in 50% od ljudstva. Tako želimo ubrati lepo ravnotežje pri izbiri in obenem vključiti čimširši spekter ocenjevalcev.

V kolikor se boš odločil/a sodelovati kot sodnik in sodeluješ kot ustvarjalec – ne smeš soditi tedna v katerem so tudi tvoje stvaritve.